Home » Student

Student

Hoe vind je een afstudeerplaats?

Je bent bijna klaar met je studie. Je hoeft alleen nog maar af te studeren. Maar waar doe je dat? Hoe vind je een bedrijf dat jou de mogelijkheid biedt om af te studeren? Hoe maak je contact met potentiële bedrijven?

De bekende vragen die bij elke student naar boven komen als je je in deze situatie bevindt. De opleiding biedt vacatures aan op intranet uiteraard maar daar zitten niet altijd de meest uitdagende opdrachten bij. Studentinbedrijf.nl beschikt over een uitgebreide database met bedrijven die jou een mooie uitdaging kunnen aanbieden. Maar je moet er zelf ook wat voor doen.

Omschrijving van de afstudeeropdracht

Wij kunnen je helpen bij het vinden van een mooie en uitdagende afstudeeropdracht. Maar het begint bij jezelf. Te vaak maken wij nog mee dat een student zich bij ons meldt met: "De opdracht maakt me niets uit als het maar aansluit bij mijn opleiding". Hiermee kunnen wij niets maar bedrijven al helemaal niet. Bedrijven willen weten wat jij gaat doen, wat het bedrijf er uiteindelijk mee kan. Zij steken tijd in de begeleiding etc., dus de opdracht moet zinvol zijn. Denk dus heel goed na wat je, in aansluiting op je opleiding, voor opdracht gaat doen. Voor zowel jou, jij studeert af, als ook voor het bedrijf moet de opdracht zo geformuleerd en opgesteld worden, dat het voor het bedrijf ook aanleiding is om er in de praktijk daadwerkelijk 'iets' mee te doen.